Zi de sărbătoare în parohia Balaciu

Ziua de 26 octombrie, închinată Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, s-a constituit într-un prilej de mare bucurie, atât pentru credincioşii parohiei Balaciu şi pentru beneficiarii căminului de vârstnici „Ing.Vadim Rusu”, cât şi pentru credincioşii din satele învecinate.

Astfel că ziua ocrotitorului bisericii din localitate a reuşit să adune un număr mare de credincioşi încă de cu seară, când, după împodobirea bisericii în straie de sărbătoare, copiii şi sătenii, împreună cu părintele paroh Marian Zăvoeanu şi cu părintele Nae Ion din satul Copuzu, au întâmpinat, în cadrul unei procesiuni, racla cu sfintele moaşte ale Sf. Mare Mc. Gheorghe, Sf. Cuv. Ioan Iacob Hozevitul, Sfinţii Mucenici de la Niculiţel, Sf. Mc. Ecaterina şi Sf. Stelian. Sfintele moaşte au fost aduse de la mănăstirea Crăsani, cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.

Procesiunea a fost urmată de slujba Vecerniei unită cu Litia, la răspunsurile de la strană participând şi maica stareţă Arsenia de la Mânăstirea Crăsani.

Manifestările prilejuite de hramul bisericii au fost încununate ziua următoare prin participarea unui număr de mare de credincioşi la Sfânta Liturghie, slujbă urmată de agapa frăţească de la căminul cultural din localitate ce a fost sfinţit şi inaugurat cu acest prilej.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...