Cerc catehetic în parohia Balaciu

Marţi, 29 ianuarie 2013, Biroul pentru Catehizare al Protopopiatului Slobozia a programat cercul catehetic care a fost organizat la Parohia Balaciu de către precucernicul preot paroh Zavoeanu Marian.

Tema stabilită pentru cateheză a fost: ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, în strânsă relaţie cu tema anului omagial 2013, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cinstea Sfinţilor Împăraţi.

La această întâlnire au participat copii din parohie cu vârste între 10 şi 14 ani, iar ca asistenţi, cucernicul părinte Oancea Alexandru responsabil pentru catehizare la nivel de protopopiat, dar şi preoţii din Cercul Pastoral numărul 7.

Prezentarea temei, făcută de preotul paroh, a oferit copiilor o învăţătură pe înţelesul lor, mai aproape de sufletul lor, încălzită de duhul credinţei şi în nota caracteristică spiritualităţii ortodoxe.

Catehezele pregătite pentru cercurile catehetice sunt doar nişte modele pe care preoţii vor trebui să le adapteze în funcţie de realitatea existentă în fiecare parohie.

De aceea organizarea acestor întâlniri încearcă transformarea unor stiluri clasice de catehizare într-un nou stil mai dinamic şi mai apropiat de viaţa copiilor şi tinerilor contemporani.

Ora de cateheză s-a încheiat prin rostirea rugăciunii ,,Tatăl nostru” de toţi copiii care au primit din partea părintelui Oancea Alexandru câte o iconiţă avînd reprezentaţi pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...