Restaurare

Sâmbata, 14 septembrie, de ziua Înaltarii Sfintei Cruci a fost prezentat credinciosilor veniti la biserica, noul amplasament al tuturor crucilor din curtea lacasului de cult.

De+a lungul anilor în curtea bisericii au fost amplasate în diverse locuri si lasate în paragina diverse cruci unele de o frumusete deosebita.

Printre acestea se numaraa cruci mutate din vechiul cimitir odata cu stramutarea satului de pe malul Ialomitei la începutul anilor 1900.De o frumusette deosebita se afla " crucea cu pui" care se punea la mormântul mamei care a murit probabil la nastere împreuna cu pruncii, si "crucea dubla" ce se punea la capatâiul a doi frati.

Printre aceste cruci se mai afla ti crucile eroilor satului care au murit pe front în al doilea razboi mondial.

Primul pas spre restaurarea lor a fost facut.Crucile au fost toate adunate la un loc si sfintite.Urmeaza în timp amplasarea unei placi comemorative , curatarea lor si amplasarea unei alei.

Multumim satenilor pentru ajutor si doamnei Mereuta Aurelia pentru implicare directa. [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/cruci frumoase/1.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/cruci frumoase/10.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/cruci frumoase/2.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/cruci frumoase/4.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/cruci frumoase/5.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/cruci frumoase/6.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/cruci frumoase/7.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/cruci frumoase/8.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/cruci frumoase/9.JPG]
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...