Pelerini la Icoana Maicii Domnului

Vineri, 25 Aprilie dupa slujba oficiata cu prilejul sarbatorii Izvorului Tamaduirii, o parte din credinciosii din comuna Balaciu alaturi de preotul paroh Marian Zavoeanu si de câtiva rezidenti de la Caminul pentru vârstnici Ing. Vadim Rusu, au mers în pelerinaj la manastirea Sf. Voievozi din Slobozia.Bucuria pelerinajului a fost sporita si de întâlnirea cu parintele protoiereu de Slobozia, Dumitru Draghici.

Aici a poposit pentru câteva zile Icoana facatoare de minuni a Maicii domnului de la Manastirea Râsca. Alaturi de sfânta icoana se afla spre inchinare si rac la ce adaposteste particele din moastele a 11 sfinti: Sfântul Mercurie, Sfântul Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sfântul Ioan Gura de Aur, Sfântul Pantelimon, Sfântul Haralambie, Sfântul Elefterie, Sfântul Procopie, Sfântul Artemie, Sfântul Teodor Tiron si Sfânta Paraschevi.

Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului , este de tip Hodigitria (Calauzitoarea) - Fecioara Maria îl ține cu un brat pe Mântuitor și arata spre El cu cealalta mâna, ca o calauza spre Dumnezeu și spre mântuire. Icoana a fost imbracata in argint de catre argintarul Gheorghe Opincaru din Piatra Neamt, in anul 1926, pe cheltuiala obstii manastirii si a credinciosilor, iar pe spatele ei se afla zugraviti Sfântul Gheorghe si Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir . [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/pelerini la Maica domnului/P4250053.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/pelerini la Maica domnului/P4250054.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/pelerini la Maica domnului/P4250056.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/pelerini la Maica domnului/P4250057.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/pelerini la Maica domnului/P4250062.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/pelerini la Maica domnului/P4250063.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/pelerini la Maica domnului/P4250059.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/pelerini la Maica domnului/P4250065.JPG] [https://sf-esc.ro/files/images//slides/activitati/pelerini la Maica domnului/P4250067.JPG]
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...